Flexicon startade sin verksamhet 1986 i Stockholm. 1989 flyttades verksamheten till Enköping och sedan mars 2000 har vi vårt huvudkontor i Enköping. 2011 flyttade vi in i nybyggda egna lokaler. Vår affärsidé: med bred kompetens erbjuda kompletta datalösningar för mindre och medelstora företag och organisationer.

Basen i vår verksamhet är att utveckla programvara, både standardsystem och kundspecificerade. Vi har en rad olika produktgrupper: butiksdatasystem, inköpssystem med bildhantering, administration, hotellbokning samt restaurangsystem, material- och produktionsstyrning.De flesta system är anpassade för en eller flera olika branscher, och det innebär att vi har hela Sverige som arbetsfält. Vi anser att det är viktigt att ha kompetens inom olika funktionsområden, då det många gånger uppstår intressanta ‘korsbefruktningar’ mellan olika branscher. Detta gör att våra lösningar många gånger har unika och nyskapande funktioner.

Utvecklingen görs med moderna utvecklingsverktyg, där vi alltid prioriterar att följa gällande standarder och metoder. Vi utnyttjar alltid den senaste tekniken för att kunna vara konkurrenskraftiga och ge våra kunder moderna lösningar.

Vi har bred kompetens på datorer, nätverk och kommunikation. Tillsammans med kunden gör vi en behovsanalys av önskade funktioner och försöker även att utnyttja befintlig utrustning tillsammans med ny teknik. Vi utnyttjar Windows samtliga plattformar, och bygger allt från enkla nätverk med några få datorer till större nätverk med en eller flera servers. Med olika typer av kommunikation kopplas filialer ihop med huvudkontor samt möjliggör t.ex. distansarbete. I vissa fall ansvarar vi för kundens drift av datasystemet.

Alla våra nya produkter är Internet-anpassade på olika sätt. Det innebär att valda delar av en lösning kan appliceras på webben, allt från presentation av artiklar till omfattande e-handelslösningar.

För Flexicon så är miljötänkandet viktigt. Vi jobbar aktivt med miljövänliga alternativ enligt vår miljöplan. Tillsammans kan vi skapa en bättre miljö både kort- och långsiktigt.

Som kund hos Flexicon kommer du att uppleva tryggheten som utvecklas i en långvarig relation.Välkommen att kontakta oss – redan idag !